Copyright © 2023. All Rights Reserved

Есенциални витамини и билки за ИМУННАТА СИСТЕМА VITACTIVE

Значението на основните витамини и билки, които подпомагат възстановяването на организма след тежка вирусна инфекция във ВИТАКТИВ

Ехинацеята е естествена съставка, която се използва за стимулиране на имунната система. Открита и използвана от над 400 години от индианците, тази билка подпомага за лечението на инфекции и други заболявания.

През последните години ехинацеята е обект на различни проучвания, които показват, че помага за укрепване на имунната система, което от своя страна може да намали риска от разболяване, а редовният прием може да стабилизира и дори да понижи високите нива на глюкозата в кръвта.

Котешкият нокът е многогодишна южноамериканска лоза, която расте в тропическите гори на Перу и е била използвана от коренното население от векове.

Растението е известно със своите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Смята се също, че помага за функционирането на имунната система и справяне с болката.

Черният бъз е храст, който расте в умерените райони на Европа, Азия и Северна Америка. Плодовете са богати на витамин С, флавоноиди, антоцианини и други полезни вещества.

Витамин Е е мастноразтворим витамин, който играе важна роля за поддържане на здрава кожа и защита срещу оксидативния стрес.

Селенът е основен минерал, който функционира като кофактор за ензими, участващи в антиоксидантните реакции като глутатион пероксидаза, за да предпази клетките от увреждане от оксидативния стрес и играе важна роля в имунната функция. Доказано е, че намалява възпалението и оксидативния стрес, което го прави чудесен антиоксидант за включване в диетата. Селенът също така помага за насърчаване на здравословната функция на щитовидната жлеза чрез регулиране на нивата на TSH.

Витамин D е мастноразтворим витамин, който е необходим за човешкото тяло и е важен за превенцията на много заболявания. Помага за регулиране на нивата на калций и фосфор в организма, които са важни за развитието на костите. Витамин D също помага за регулиране на кръвното налягане и сърдечната честота, както и за насърчаване на здравословния клетъчен растеж.

Цинкът е минерал, който е от съществено значение за човешкото здраве. Той играе роля в много телесни функции, включително синтез и възстановяване на ДНК, делене на клетките и заздравяване.

Няма намерени продукти.