Copyright © 2023. All Rights Reserved

Защо е важен колагенът?

Какво е колаген?

Изненадващо, но на второ място след водата в тялото се нарежда колагенът. За съжаление, от ранните ни двадесет години нататък, естественият процес на производство на колаген в организма намалява (пада с 1,5% годишно). Това означава, че докато навършим 40 години, ние всъщност произвеждаме 25% по-малко колаген. Този спад в производството на колаген може да допринесе за много от симптомите, които свързваме със стареенето, включително болки в ставите, фини линии, изтъняване на косата, проблеми с храносмилането и други. Колагенът е това, което добавя структура и здравина на костите, ставите, хрущялите, както и на органите, сухожилията и връзките. 

 

Какво представлява морският колаген?

Морският колаген е класифициран като тип 1. Колаген тип 1 е най-разпространената форма на колаген в тялото. Висококачественият морски колаген в Колагена Оригинал е вид колагенов протеин, съдържащ се в рибата. Според редица успешни проучвания(едно от които са резултатите на WOMAC),  ние смело заявяваме, че неговата ефективност е забележителна и точно това го нарежда сред абсолютните лидери на пазара. 

 

Как се извлича хидролизираният морски колаген?

Висококачественият морски колаген в Колагена Оригинал се извлича от кожата на рибата. След това той се хидролизира, което означава, че дългите, подобни на въжета вериги от аминокиселини се разбиват на по-къси вериги, като така стават най-лесноусвоими от организма. Този процес се нарича ензимна хидролиза.

 

Защо да приемаме колаген?

Тялото има забележителна способност да произвежда свой собствен колаген - протеинът, който придава на организма еластичност и плътност. Въпреки това синтезът на колаген (процесът на комбиниране на различни аминокиселини и компоненти, за да се получи нов колаген) намалява с напредването на възрастта. Тук идва моментът, в който можем да помогнем на тялото си с Колагена Оригинал за да ускорим процеса на възстановяване на тъканите.